Logonetworkwear

Askel askeleelta oikeaan suuntaan

Samalla kun teemme työvaatteita vaativiin olosuhteisiin, suojelemme maapallon herkkää tasapainoa minimoimalla tuotantomme ympäristövaikutukset. Vaikka olemme jo tehneet paljon, taidamme olla vasta alkutaipaleella.

Laadukkaasti tehdyt vaatteet kestävät pitkään, mikä itsessään on jo ympäristöystävällistä. Kierrätysmateriaaleja käyttämällä säästämme raaka-aineita ja energiaa sekä pakkausmuovia välttämällä vähennämme luonnon muovikuormitusta.
Merkittävien toimien tekeminen on helppoa, eikä se edes maksa paljon. Laske vieressä olevalla laskurilla miten suuria muutoksia saat aikaan jo pelkästään kierrätyskankaisiin siirtymällä.

Ihmistä ja ympäristöä kunnioittaen

Monet vaatteistamme tehdään kehitysmaissa, joissa elintaso on matala. Omalla toiminnallamme voimme kuitenkin viedä positiivista muutosta eteenpäin. Toimimme reilusti työntekijöitä kohtaan, ILO:n kansainvälisten säädösten mukaisesti. Lisäksi jokainen tavarantoimittajamme sitoutuu noudattamaan Logonetin Code of Conduct -ohjeita ja suurin osa tavarantoimittajistamme on joko BSCI- tai SA8000-auditoituja.

Aina voi parantaa

Haluamme omalta osaltamme pitää huolta tästä mahtavasta planeetasta. Vaikka työvaatteen tärkein tehtävä on suojata käyttäjää ja varmistaa työn sujuvuus mukavissa ja hyvännäköisissä vaatteissa, voimme samalla tehdä hyvää.

Suurimman positiivisen ympäristövaikutuksen voimme luoda materiaalivalinnoillamme. Siksi keskitymme erityisesti siihen. Voimme vaikuttaa lukuisilla muillakin päätöksillä.

Tavoitteemme vuoteen 2020 mennessä:

Kierrätysmateriaalien käyttö

  • Korvataan 50% vuorimateriaaleista kierrätysmateriaaleilla
  • Talvivaatteisiin käytetystä vanusta 75% tulee luonnosta kerätystä muovijätteestä
  • Tarjotaan asiakkaille kierrätysmateriaaleista tehty vaihtoehto aina, kun se on teknisesti mahdollista.

Muut tavoitteemme

  • Pahvipakkaukset ja pakkauskartongit 100% kierrätysmaterialista
  • Yksittäispakkausten, erityisesti muovipakkausten, vähentäminen.
  • Kun muovisia yksittäispakkauksia ei voida välttää, tarjotaan aina biohajoava vaihtoehto.
  • Minimoidaan lentorahdin osuus kuljetuksissa
  • Parannetaan Green Office -vertailulukuamme vielä 15%

Mitä olemme jo saavuttaneet

Logonet on jo 10 vuoden ajan panostanut vastuullisuuteen, prosessitehokkuuteen ja hiilijalanjäljen pienentämiseen. Kuulumme sekä SELT ry:n että Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n tuottajavastuun piiriin.

2009
Logonet Oy:lle myönnettiin tammikuussa ISO 9001:2008 laatusertifikaatti. Samassa yhteydessä laadimme muun muassa Logonetin ensimmäiset Code of Conduct -ohjeet alihankkijoillemme.

Logonetin toimistolle myönnettiin maaliskuussa WWF:n Green Office -merkki. Sen myötä laadimme ensimmäisen ympäristöohjelmamme ja aloitimme ympäristöraportoinnin. Ensimmäisiksi seurantaindikaattoreiksi valittiin sähkön- ja paperinkulutus sekä Kulutustapamittari. Laadimme hankintaohjeistuksen (käytetään ympäristömerkittyjä tuotteita aina kun mahdollista), aktivoimme kaikkien toimistolaitteiden virransäästöasetukset ja henkilökunnalle laadittiin ohjeet, joiden avulla voi muuttaa omaa toimintaansa ympäristöystävällisemmäksi sekä parantaa ympäristötietoisuutta.

Green Officeen liittymisen jälkeen vähensimme ensimmäisen vuoden aikana toimiston paperin käyttöä (siirryimme automaattiseen 2-puoliseen tulostukseen) ja sähkön kulutusta, luovuimme vesiautomaatista ja lisäsimme ympäristövaikutuksiltaan pienempien tuotteiden ja palvelujen tarjontaa ja myyntiä omille asiakkaillemme.

2011
Perustimme Bangladeshiin vaatetehtaan Fun Factory Ltd, jonka hiilijalanjälki laskettiin.

2014
Siirryimme kokonaan sähköiseen taloushallintoon.

Heinäkuussa Logonetille myönnettiin FTA-jäsenyys, joka nykyisin tunnetaan nimellä amfori BSCI (Business Social Compliance Initiative). Meille on tärkeää, että tavarantoimittajamme osoittavat täyttävänsä Logonetin eettiset vaatimukset hankkimalla toiminnalleen amfori BSCI- tai muun vastaavan auditoinnin. Tämän maailmanlaajuisesti tärkeän aloitteen tavoitteena on parantaa työolosuhteita kansainvälisissä toimitusketjuissa.

2016
Logonet on aina tunnollisesti kierrättänyt, oli sitten kyse paperista, kartongista, lasista, elektroniikasta tai omien valikoimien käytöstä poistetuista tuotteista. Toukokuussa 2016 järjestimme kierrätysviikon, jonka aikana keräsimme Kierrätyskeskukselle 379 kg tavaraa. Se oli toiseksi suurin määrä, mitä tuona keväänä Kierrätyskeskukseen toimitettiin.

Ryhdyimme seuraamaan liikematkojen lentokilometrien määrää tavoitteenamme niiden vuosittainen vähentäminen. Olemme onnistuneet tavoitteessamme.

2017
Heinäkuussa Logonetille myönnettiin ISO 14001:2015 ympäristöjärjestelmän sertifikaatti. Samalla laatujärjestelmä uudistettiin vastaamaan standardin ISO 9001:2015 vaatimuksia. ISO 14001:2015 sertifioinnin yhteydessä tunnistimme toimintamme merkittävimmät ympäristönäkökohdat, jotka ovat kuljetukset, tuotteiden elinkaaren vaikutukset ja jätteet. Erityisesti näihin kolmeen tekijään olemme kiinnittäneet huomiota asettaessamme tavoitteita ja kehittäessämme ympäristöjärjestelmäämme.

2017
Elokuussa Helsingin toimistomme muutti uusiin, energiatehokkaampiin toimistotiloihin.

2018
Finnish Baby Aid Kit -projekti käynnistyi. Hankkeessa ovat kumppaneina World Vision, Unicef, IOM ja monet muut. Lue lisää: www.finnishbabyaidkit.com

2019
Tarjosimme Finnish Baby Aid Kitin tekstiilituotteet myös kierrätysmuovista valmistettuna.

Julkaisimme ympäristötavoitteet vuodelle 2020.

Ota yhteyttä

Jutellaanko lisää? Ota meihin yhteyttä, niin kerromme tarkemmin, miten voimme vastata juuri sinun yrityksesi tarpeisiin.

Logonet Oy
Itälahdenkatu 18 A
00210 HELSINKI, FINLAND

TEL: +358 9 682 4150 / info@logonet.com